вторник, 20 август 2013 г.

SUMMER: Освежаваща наслада

       Здравейте, момичета!

       Както е видно и от заглавието, днешният пост е част от серията SUMMER. Ще ви покажа два мои любими варианта да си осигуря бързо освежаване и прохлада в летните жеги. Ще се радвам в коментарите да споделите вашите трикове да преборите горещините :)

Домашна лимонада / Замразени малини с мед и захар
       Спомням си замразените малинки, които мама ни даваше, когато със сестра ми бяхме по-малки. Те са истинско изкушение през лятото. Ако пък имате търпение и воля да ги съхраните до зимата, могат да се превърнат в страхотна изненада за близките и да ви донесат приятен летен полъх.
       Преди да ги замразя, ги измих и им добавих малко мед. Поръсих ги и със захар, защото бяха по-скоро кисели отколкото сладки. Обичам да ги ям самостоятелно, но понякога ги добавям към сладолед или зърнена закуска и кисело мляко.

Домашна лимонада
       Домашната лимонада е една от любимите ми напитки през лятото. Приготвям я като изстисквам сока от един лимон, добавям (почти) 1 ч.л. мед и пълня чашата с лед до горе. Изчаквам да се поразтопи, за да се разреди лимоновия концентрат и... нападам! Предполагам, че в този си вид ще е прекалено кисела за някои хора, но винаги може да се подслади допълнително. Вариантите са много - с по-голямо количество мед, със захар, със Sprite и още, и още :)
       А вие замразявате ли си плодове през лятото? Правите ли си други освежаващи летни наслади? Кои са вашите хитринки за разхлаждане през най-горещите дни? Ще се радвам да прочета коментарите ви тук в блога или във Facebook.

До скоро!
Криси

4 коментара :

  1. Преди няколко дни търсих рецепта за домашна лимонада и сега тази ми дойде точно на време. Само да си купя лимони тези дни и ще я опитам. Аз обаче, ще заложа на повечко лъжички мед, защото обичам да ми е доста сладичко. :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм ти полезна :)
      Може да пробваш да разредиш лимоновия сок с ледено студен Sprite (ако нямаш нищо против газираните напитки).

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...