вторник, 10 септември 2013 г.

DIY Джоб-панделка за слушалки

       Здравейте, момичета!

       В днешния пост ще ви покажа идея за бърз и лесен направи-си-сам проект. Предполагам, че на почти всички ви е позната следната ситуация: прибирате внимателно слушалките за телефона/плейъра си в чантата и магически сили ги заплитат. За да си спестя разплитането на тънките кабелчета, започнах да слагам шнолки на слушалките си. Помага достатъчно ефикасно и го използвах до преди седмица, когато ми хрумна да им направя това джобче-панделка.

DIY Джоб-панделка за слушалки
       Необходимите материали не са нищо специално. Аз използвах:

  • плат (изрязан от крачол на стари дънки) с размер 9х15см
  • жълта панделка (която по-късно смених с шнур) с дължина 45 см
  • игла и конец
DIY Джоб-панделка за слушалки
       Размерите са съвсем условни - можете да направите джоба по-тесен или по-дълбок, да оставите краищата на панделката по-дълги или по-къси, според вашите предпочитания. Всичко, което направих, за да превърна платчето в джоб, бе да зашия страните. За да не се разнищват конци от горната част, направих малък подгъв и на отвора.

DIY Джоб-панделка за слушалки
       За да придобие правоъгълният джоб вид на панделка, го пристягам с шнура. Шиенето далеч не е сред силните ми страни, но съм доволна от крайния резултат. Най-приятната част е, че съм го направила сама. 

DIY Джоб-панделка за слушалки
       А вие как съхранявате слушалките си? Имате ли други малки трикове, за да избегнете заплитането им? Ще се радвам да споделите в коментарите или в страницата във Facebook.

До скоро!
Криси

6 коментара :

  1. Здравей, Криси :-)
    Супер идейка. Силите, които заплитат моите, много се стараят :-))
    В Англия( а сигурно и в България ги има) продават едни специални, пластмасови, около които да ги намотаеш. Все се каня да си взема, уви, още си се мъча.
    Поздрави, Ди
    shiderova.blogspot.co.uk

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм ги виждала, но така и не си взех. Из ebay също ги има :)

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...