понеделник, 27 януари 2014 г.

5 неща, които научих преди 25

       Здравейте, момичета!

       Вече съм споделяла, че обичам списъците и днес ще ви представя още един такъв. Идеята за днешния пост възникна много спонтанно. Тази година ще навърша 25. След кратко обмисляне на целите ми за 2014 година, достигнах до заключението, че съм доволна от живота си сега. Вместо цели за тази година, реших да направя кратка равносметка за изминалите няколко. Така се роди идеята за 5 неща, които научих преди 25. Оставям си една вратичка за продължение по темата (ако ме връхлети отново вдъхновение).

1. Хармоничните отношения с родителите (и помежду им) са предпоставка за хармонични отношения с любимия. Смятам, че съм голяма късметлийка. Малко преди да се родя, когато е трябвало да си избера родители, съм уцелила джакпота :) Примерът, който са ми дали те определено е повлиял и връзката с половинката ми към днешна дата.

2. Нужно е да вярваш. Да имаш доверие поне на един човек в живота си, че каквото и да направиш той/тя ще бъде до теб, за да те подкрепи. Дори да не е най-добрата ти идея.

3. Важно е да обичаш. Важно е и да го казваш, показваш и доказваш. Да обичаш те прави по-щастлив от това да бъдеш обичан.

4. Изхвърляй. Изхвърли всичко ненужно и отвори място в дома и душата си за нови неща. Защо да задръстваме пространството си с "пълнеж", който ни носи негативни емоции?

5. Не отлагай щастието си. Забрави оправданията като "само да постигна еди-какво-си и ще бъда щастлива", "само да си взема дипломата", "само да си намеря работа-мечта"... Бъди щастлива сега!

       Това са моите първи пет. А кои са вашите 5 неща, които научихте преди да навършите 25 години? Ще се радвам на всеки коментар :)

До скоро!
Криси

6 коментара :

  1. Много хубава публикация! Желая ти много щастие! :)

    ОтговорИзтриване
  2. 1 е съдба, а 2-5 - разумен подход към щастието :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно съм съгласна!
      Смятам, че всеки човек може да реши с каква нагласа да бъде - ако искам да съм щастлива, ще обръщам внимание на всичко, което ми носи радост. Ако акцентирам само върху трудностите и проблемите в ежедневието си, как да не съм подтисната?

      Изтриване
  3. Чудесна статия,аз научих преди 30,че 1.майка ми ще ми бъде най добрата приятелка винаги
    2.Само,когато станеш родител разбираш онова,което твоите са искали да ти кажат.
    3.Няма по хубаво нещо от това да намериш своята половина.
    4.Здравето е най важното нещо на света
    5.Никога не се доверявай на никого на 100%.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И петте са доста ценни уроци. :)
      Жалко, че в повечето случаи оценяваме това, което имаме, едва след като сме го загубили. Визирам твоята точка 4 :)
      Благодаря ти за споделеното мнение :)

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...