петък, 28 февруари 2014 г.

Козметично пролетно почистване

       Здравейте, момичета!

       Напоследък се чувствам все по-пролетно - носят ми се светли цветове, по-леки материи, иска ми се да прекарвам повече време на открито. Обхванало ме е желание за изхвърляне и организиране у дома. С това се появи и вдъхновението ми да разгледам скромната си козметична колекция и да се разделя с продуктите, които не използвам или са се задържали прекалено дълго в шкафа ми.

Козметично пролетно почистване
       Първата порция продукти, с които се разделих, включва няколко молива. Този, който се намира в ляво, е на Avon от серията Color Trend и не си спомням от кога го имам. Не посягам към него и реших, че няма нужда да заема място сред нещата ми. Следващите два молива са за устни - на Brooklin и Golden Rose, но и двата са прекалено твърди и не оставят никакъв цвят върху устните. Моливите на Essence и Impala за вежди съм купувала, когато бях с по-тъмна коса, но почти не съм ги използвала.

Моливи
Avon Brooklin Golden Rose Essence Impala
       Някои от продуктите от снимката по-долу не съм използвала нито веднъж. Единичката на Wet'n'Wild от февруарската кутия на Pinks има много силен неприятен мирис. Имам сходни по цвят сенки като тези от дуото на Alverde. Светлосините прахообразни сенки са на Avon от серията Color Trend и не посягам към тях от много време. До тях е мостричка на ружа на BM, която получих от първата Prettybox, но тази опаковка е много непрактична за подобен продукт и не мога да го вкарам в употреба. Кремообразните сенки на e.l.f. (можете да ги видите в e.l.f. cosmetics collection) са трудни за употреба, напластяват се неравномерно, преливат се трудно. Сенките на Essence имам от миналата година. Светлите използвах често за ежедневния си грим, но започнаха да изсъхват и да стават по-трудни за нанасяне. Лилавите не са изсъхнали, но рядко посягам към тях.

Сенки
Wet'n'Wild Alverde Avon e.l.f. BM Essence
       В горната част на снимката по-долу е металиково-сив молив, който имам от две години и не съм подостряла нито веднъж. До него е дълготрайното червило на Manhattan в цвят, който никак не ми подхожда. С хайлайтъра на Essence не се спогодих от самото начало. Гланцът на Wet'n'Wild от кутията на Pinks също има много неприятен аромат. В долната част се намира златиста очна линия на Avon и перлен молив на Oriflame, които не съм ползвала от много време.

Manhattan Essence Wet'n'Wild Avon Oriflame
       За финал останаха няколко мострички. Сашетата, които получавам от кутиите на Pinks и не представляват интерес за мен, предпочитам да дам на някое друго момиче вместо да заемат място в шкафа ми. Най-често това се случва с BB кремовете, заради тъмните нюанси.

Козметично пролетно почистване
       Това са продуктите, с които се разделих. Част от тях намериха нов притежател, други поеха пътешествие към коша с отпадъци. Сега се радвам на пространството, което са освободили и се чудя защо изобщо съм ги пазила толкова време.
       А вие имате ли продукти, които сте запазили прекалено дълго без да сте посягали към тях? Правили ли сте козметично пролетно почистване? Ще се радвам да прочета вашите коментари по темата!

До скоро!
Криси

10 коментара :

  1. Ооох, мостричките! На мен на ла рош бб крема много ми харесва за дехидратираната ми кожа, дори цвета ми пасва, малко ми розовее, но не прекалено хаха :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Розовият поддтон не ме притеснява, защото това е моят цвят, но този тъмен нюанс... Приготвила съм го за една от приятелките ми, на която ще ѝ пасне.

      Изтриване
  2. Преди около година реших да разчистя колекцията си. С такова удоволствие изхвърлих неща, които съм пазила, само "защото е срамота да се хвърлят, може да ги ползвам някой ден". О,не, ако не съм ги ползвала година, определено няма да започна да ги използвам сега. Между другото тази миризма на Wet'n'Wild, за която говориш, почва да ме притеснява. Още не съм разпечатала моите, обаче ако миришат лошо много ще се разочаровам, така исках да ги пробвам :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно от Wet'n'Wild разчистват от старите си продукти, защото и гланцът, и сенките миришат много лошо. Мога и без тях със сигурност.

      Изтриване
  3. Трябва и аз да освободя място за нови козметики... така де, да почистя пролетно :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се зарадвах на пространството за нови продукти :)
      Със сигурност предпочитам да си освободя място за нови неща, които да използвам, отколкото да си пазя стари, които просто си стоят :)
      Да покажеш резултата, ако го направиш! Гуш!

      Изтриване
  4. Това е страхотна идея! Трябва и аз да се заема :)
    Girl's temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ми бъде интересно да видя и твоето разчистване! :)

      Изтриване
  5. Аз след като пуснах празните опаковки направих малко пренареждане и се оказа че събрах още една купчина неща за изхвърляне, точно защото са стари и недокосвани с месеци..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако не си ги използвала толкова време, едва ли ще се сетиш за тях и в бъдеще :)
      Смело изхвърляй, няма да ти липсват!

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...