сряда, 15 юни 2016 г.

Колекция: Моливи за очи

       Здравейте, момичета!

       За последните три месеца подреждам шкафа с гримовете си за n-ти път в търсене на оптималното разположение на всичко. Почистих част от козметиката си, изхвърлих продуктите с изтекъл срок, отделих тези, които вече не харесвам. Моливите за очи бяха сред нещата, които искам да запазя, но въпреки това често игнорирам. Изкарах ги на по-предна позиция и реших да ги включвам по-редовно към грим-рутината си. Днес ще ви покажа кои са моите моливи за очи и ще ви споделя с по няколко думи мнението си за тях.

Колекция: Моливи за очи
       Разделих ги в две групи - цветни и черни. По-голямата част от цветните моливи, с които разполагам, са на Impala. Най-отгоре на снимката е кафявият молив на Bell, а под него се намира лилав на Avon.

Колекция: Моливи за очи
       Моливът на Bell е много мек, силно пигментиран, лесен за опушване, но малко се размазва. Автоматичен е. Топлият лилав тон е на Avon от серията Glimmerstick Diamonds в цвят Sugar Plum. В него има розови и златисти блестящи частици. Мисля, че подчертава много добре сини очи. Също е автоматичен, и за съжаление също се размазва в края на окото след няколко часа. Следват два от силиконовите моливи на Impala. Могат да се използват и като основа за сенки - справят чудесно с тази задача. Веднъж след като изсъхнат на клепача, не помръдват докато не ги сваля с дегримьор. Лилавото е с номер 22, а ръждивият цвят - 25. Последните два цветни молива са от водоустойчивите моливи на Impala. Розовото злато е с номер 321, а морското синьо-зелено - 317. Тези също са много дълготрайни. Подострят се трудно.

Моливи за очи
Bell/Avon Sugar Plum/ Impala - 22, 25, 321, 317
       Черните моливи, които имам, са пет. Два от тях са на Avon, а останалите са на Brooklin, Bourjois и Impala. След снимките за поста осъзнах, че е трябвало да отделя молива на Impala към продуктите за изхвърляне - грешката е поправена.

Колекция: Моливи за очи
       На ръката ми са нанесени в същия ред както на снимката по-горе. Най-горният молив е любимият ми в момента - Bourjois Liner Stylo в цвят Ultra Black. Автоматичен е, а в горната му част има и мини-острилка, с която може да се подостри писеца за по-голяма прецизност. Цветът е плътен. Дълготраен е, но се е случвало да се размаже в края на работния ден. Почиства се лесно с дегримьор. След него е разочарованието от Impala - автоматичен прецизен молив. Писецът наистина е много тънък и с него може да се направи фина очна линия, но цветът просто липсва. Твърд е и е неприятно да се използва върху клепача. Следващият молив е на Avon в цвят True Black. Има наситен цвят, мек писец и гъбичка, с която може да се постига опушен ефект. Харесвам го. Черния молив на Brooklin си купувам от времето, когато бях в гимназия (почти всичките ми приятелки имаха от тези моливи). Графитът е мек и лесен за опушване. Пигментиран е. За съжаление когато очите ми сълзят, моливът се размазва. Последното мъничко моливче е на Avon от прoдуктите на Jillian Dempsey. Купувам го от години - наситен, не се размазва и позволява опушване. Също има апликатор за размазване.

Bourjois/Impala/Avon/Brooklin/Avon
       А вие ползвате ли моливи за очи? Какви предпочитате - цветни или черни? Кои са вашите любимци? Споделете в коментарите.

До скоро!
Криси

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...