неделя, 11 май 2014 г.

My Scincare Routine

       Здравейте, момичета!

       В днешния пост ще споделя с вас кои са продуктите, с които се грижа за кожата си. Докато ги събирах за бърза фотосесия се оказа, че са повече отколкото предполагах. Част от тях използвам всекидневно, други - веднъж седмично, а някои - съвсем рядко (в зависимост от нуждите на кожата ми).

My Scincare Routine
Bioderma Freeman Regal Икаров
Моята кожа е смесена - мазна на челото и носа, нормална на бузите. Има склонност към сухи петна около устата. Чувствителна е към редица фактори - вятър, податлива на изгаряне (защото е много светла) и склонна към поява на пъпчици предимно в долната част на бузите. За по-доброто състояние на кожата има две по-важни условия от козметиката, която ще използваме - какво ядем и какво пием. Но това е отделна тема, може би за някой друг пост.

       Две от задължителните тубички, към които посягам сутрин, съдържат Sebium Global и Sensibio Eye на Bioderma. Sebium Serum използвам при наличие на някоя пъпчица. Bioderma Hydrabio Legere е хидратиращо кремче с лека формула. Нанасям го вечер след като съм почистила лицето си. Преди използвах Hydrabio Serum и бих го предпочела.

Sebium Global Sebium Serum Sensibio Eye Hydrabio Legere
Bioderma
       Сутрин и вечер почиствам кожата си с мицеларната вода на Bioderma. Предпочитам тази за чувствителна кожа, защото я усещам по-нежна от зелената (която е предназначена за мазна кожа). Използвам втората в по-топлите дни, когато омазняването на кожата ми е по-силно. Sebium Gel Moussant е твърде силен за моята кожа при ежедневно ползване и я изсушава. Това е причината да посягам към него не повече от два пъти в седмицата.

Sebium H2O Sebium Gel Moussant Sensibio H2O
Bioderma
       Маската с авокадо на Freeman и ексфолиращия гел на Regal използвам по веднъж всяка седмица. Лентичките на Victoria Beauty ми помагат да се избавя от черните точки по носа. Предпочитам ги пред тези на Purederm.

Victoria Beauty Freeman Regal
       Важна част от грижата за кожата ми заемат и натуралните масла. Използвам три на Икаров - бадемово, масло от авокадо и масло от жожоба. Най-често посягам към последното като го добавям към мицеларната вода за почистване на по-силен грим. Маслото от авокадо използвам предимно като съставка към маски, а бадемовото нанасям, когато усещам кожата си по-суха. Скоро ще направя отделен пост с подробна информация за приложението на всяко от маслата.

Бадемово масло Масло от авокадо Масло от жожоба
Икаров
       Какви продукти използвате вие за почистване, измиване и поддържане на сияйна кожа? Имате ли впечатления за някой от изброените продукти? Ще се радвам да прочета вашите мнения по темата.

До скоро!
Криси

8 коментара :

  1. Определено Биодерма и моят фаворит, като не минава и ден без мицеларната вода и Sebium Global-a, както и Sebium Gel Moussant-a, който ползвам само вечер, но и на мен малко ми изсушава кожата и смятам да пробвам този Hуdrabio serum, за който говориш :)))

    ОтговорИзтриване
  2. И аз използвам маслото от авокадо на Икаров,моята по принцип е по-суха и го нанасям почти всяка вечер.Харесва ми това,че попива сравнително по-бързо от другите масла. :)

    ОтговорИзтриване
  3. На мен сухи участъци едно време ми излизаха само на мястото на пъпки, след време (преди няколко месеца) забелязвах, че започват около устата без причина и дерматоложка ми каза, че не е задължително, но по принцип това е признак на липса на витамин B (особено в комбинация на лющене около устата и носа)
    Аз започнах да пия билтивитамини и си взех B отделно и сега е друго определено хаха

    ОтговорИзтриване
  4. МУЛТИвитамини.. май е време да започна да си пия кафето хахаха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Билтивитамините са много важни :D

      И аз пия от време на време - наистина се забелязва разликата след употребата им. Може би трябваше да ги включа и тях :)

      Изтриване
  5. И на мен гела ми изсушаваше, както и всеки друг от типа за мазна кожа :) Зелената мицеларна вода също ми изсушава и си ползвам бутилката подарук за гърба и други места по тялото, където ми се получават пъпчици. Ще опитам да смеся мицеларната с масло от жожоба.. Страхотна идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Идеята ми хрумна, когато нашумя домашно приготвеният дегримьор от розова вода и масло от жожоба. :)

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...