четвъртък, 26 март 2015 г.

Любими четки за очи

       Здравейте, момичета!

       Миналия месец ви показах моите любими четки за лице и логичното продължение (поне според мен) е да споделя и любимците си за нанасяне на очен грим. Част от тях използвам почти ежедневно, вземам ги с мен, когато пътувам и бих ги купила отново, ако ги изгубя или потроша/разлепя.

Любими четки за очи
Real Techniqes Ecotools Sigma Mania Avon e.l.f. Impala
       Несъмнено най-използваната ми четка е скосената на e.l.f. С нея попълвам веждите си, но съм я използвала и за нанасяне на гел-очна линия. Справя се идеално и с двете задачи. Четчицата е на почти четири години и не е загубила нито косъмче. Другите две четки са от двата сета на Real Techniques. Лилавата използвам за просветляване на вътрешния ъгъл на окото, за добавяне на цветен акцент към сенките си или за подчертаване на долния клепач със сенки. Оранжевата е от комплекта за лице, но това не ме спира да я използвам за очния си грим. С нея нанасям сенки, ако спиралата ми остави отпечатък върху клепача. 

четки e.l.f. Real Techniques
       Следващите две четчици за почти като близнаци - използвам ги по предназначение, за нанасяне на по-тъмен цвят в сгъвката на клепача. Единственото различие помежду им е, че косъмчетата на тази на Impala са малко по-меки в сравнение на тези на e.l.f. 

четки Impala e.l.f.
       Плоските четки с жилави косъмчета използвам за нанасяне на основния цвят на клепача, а понякога и за нанасяне на по-светли сенки за просветляване на зоната под веждите. Имам две четки на Mania, но напоследък често посягам и към тази на Avon

четки Avon Mania
       Най-любимата ми четка от всички, които имам, е Sigma E25, която имам благодарение на една от най-добрите ми приятелки. От китайски сайт си поръчах и имитация на всеизвестната 217. И двете използвам почти всеки път, когато се гримирам (дори и днес преди да ги снимам за вас). Колкото и да си приличат, имат и много различия, но смятам, че ценовата разлика оправдава недостатъците. Използвам ги за преливане на цветовете в сгъвката на клепача. 

четки Sigma ?217
       Последната групичка включва още две четки на Real Techniques и една на Ecotools. Тях също ги използвам за преливане на цветовете. С плоската четка на RT често нанасям и основния цвят по целия клепач - обемна е и е подходяща за тази цел. Четката на Ecotools е от комплект с мини четки на марката. С нея преливам светлите сенки под веждите с по-тъмния цвят към сгъвката на клепача.

четки Real Techniques Ecotools
       А кои са вашите любими четки за очен грим? Споделете в коментарите :)

До скоро!
Криси

4 коментара :

  1. Споделям отзивите ти за четките на ELF и RT. Двете ми любими марки за подобни аксесоари, особено вторите, искам да притежавам всичко, което правят. Sigma не са ми вече интересни, прекалено скъпи са за това, което всъщност са, при наличие на толкова много бюджетни алтернативи.
    Иначе ми се иска да пробвам тези на Zoeva, чела съм хубави отзиви, но с тая доставка тотално ме отказват да ги поръчам. Поне за сега :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също имам няколко набелязани жертви сред четките на Zoeva и май скоро ще се пречупя :)))

      Изтриване
  2. Отговори
    1. В списъка ми с желания е и чакам момента, в който ще преглътна цената :)

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...