сряда, 10 юни 2015 г.

Ревю:Tangle Teezer

       Здравейте, момичета!

       Боядисвам косата си от години, което прави връхчетата ѝ много податливи на изтощение, изсушаване и заплитане. Често при разресване косъмът ми направо се накъсваше. В търсене на решение на проблема все по-често попадах на ревюта на магическите пластмасови четки Tangle Teezer. Производителят обещава лесно разресване, без накъсване, без наелектризиране.
       Първата си Tangle Teezer четка притежавам от над две години, а втората - от съвсем скоро. Какви са разликите между двете и кои са техните предимства и недостатъци според мен, можете да прочетете след прекъсването:

Четки Tangle Teezer
       Лесното разресване е първото, което ме впечатли. След употреба косата ми наистина не е наелектризирана. Накъсването на крайчетата също е по-малко (не бих казала, че съвсем липсва), но това се дължи и на фината структура на косъма ми. Като основен недостатък бих казала, че тези четки не са подходящи за момичета с гъсти коси - зъбчетата не са с достатъчна дължина, за да се справят с по-голям обем.

Четки Tangle Teezer
       Синята четка от снимката е от серията Salon Elite, а лилавата е в оригиналния вариант. Оригиналната четка е с малко по-малък размер. Зъбчетата са разположени по един и същ начин и при двете. За мен формата на Salon Elite е малко по-неудобна за захващане. Матовото покритие на синята четка не се е надраскало въпреки двугодишната употреба, докато по лъскавия гръб на лилавата ми четка вече има няколко драскотини.

Четки Tangle Teezer
       Откакто имам Tangle Teezer рядко използвам друга четка и пораженията, които съм ѝ нанесла, са най-видими в горния край - зъбчетата вече не са строени в права редица, а са започнали да гледат в различни посоки. Някои от тях са станали по-меки от други. Не е болка за умиране, четката продължава да си върши работата.

Tangle Teezer след две години
       В България не съм виждала четките в магазините, но можете да поръчате по интернет. Лилавата четка ми е предоставена от parfimo.bg, където можете да намерите още декоративна козметика, бяла козметикапарфюми и други.
       Аз съм доволна от ефекта върху моята коса. Разплита я безболезнено, оставя я гладка и без хвърчащи косъмчета от статично електричество. Харесвам дизайна и цветовете, в които се предлага. А вие използвали ли сте Tangle Teezer? Доволни ли сте?

До скоро!
Криси

5 коментара :

  1. Отдавна обмислям тази четка. Напоследък косата ми се заплита ужасно, а понежен е финна и летлива, положението с ресането е кошмарно. Малко скъпа ми се струва Tangle Teezer и затова все я отлагам :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цената и според мен би трябвало да е малко по-ниска - все пак е просто пластмасова четка.
      Дано да ти върши работа и на теб! :)

      Изтриване
    2. Цената и според мен би трябвало да е малко по-ниска - все пак е просто пластмасова четка.
      Дано да ти върши работа и на теб! :)

      Изтриване
  2. Аз имам еквивалента на Dessata/ Моята е мини обаче, но от зимата само с нея се реша. Аз съм разказвала много пъти как си сресвам косата само преди и след като я мия. Много искам да опитам и оригинала, тоест тази, за да ги сравня и си задоволя любопитството. На пръв поглед мога да забележа, че зъбците на моята са по-дебели ;д ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пробвала Dessata, но при наличието на два Tangle Teezer-а май ще пропусна. Въпреки че много ми харесва Dessata със златистото гръбче... :)))

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...