вторник, 5 март 2013 г.

Essence Stay All Day Дълготрайни сенки

       Здравейте, момичета!

       Напоследък дните ми се изнизват много бързо и не успявам да свърша всичко, което съм си наумила за деня. Същевременно започнах подготовката на нещо много увлекателно, с което ще ви запозная в близкото бъдеще. То също поглъща част от и без друго малкото ми свободно време и не успявам да отделя нужното внимание на блога. Но това далеч не означава, че съм го забравила.
       Миналата седмица ви споделих, че през февруари си купих сенки на Essence в цветовете The Magic Must Go On и For Fairies. До сега не бях използвала кремообразни сенки и не знаех какво да очаквам от тях. Отдавна искам да си взема Color Tattoo на Maybelline в цвят Pink Gold, но всеки път се разубеждавам с довода, че нямам нужда от още едни сенки. Когато видях, че сенките на Essence са с 50% намаление, реших, че е добър повод да си взема тях, за да задоволя любопитството си.
Essence Stay All Day (For Fairies, The Magic Must Go On)
       Опаковката представлява малко кръгло контейнерче. За сега (преди да съм изразходвала прилично количество от продукта) мога спокойно да използвам пръстите си за нанасяне на сенките, но вероятно ноктите ще ми пречат, когато намалее. Затваря се плътно и се надявам това да е достатъчно да им попречи да изсъхнат бързо.
       Първото ми впечатление, щом ги изпробвах, беше, че са по-твърди от колкото очаквах. Нанасям ги с пръст, защото така усещам, че имам най-голям контрол, но ако ви е по-удобно, можете да използвате четка. Могат да се нанасят на съвсем тънък слой. Така цветът изглежда по-блед и ненатрапчив. Ако желаете цветът да изпъква, не трябва да поставяте голямо количество наведнъж, защото по този начин сенките се "набръчкват" върху клепача. Резултатът няма да се хареса на никой. Това, което правя аз, е да поставя съвсем малко количество и да изчакам няколко секунди, за да изсъхне. След това нанасям още един тънък слой. След секунди сенките вече са трайно нанесени. Не позволяват дълго време да бъдат разнасяни или преливани с други. Както подсказва и името им - наистина са много издържливи. Поставени сутринта издържат без никакви проблеми до вечерта. Без база съм ги носила над 12 часа и изглеждаха както сутринта. Могат да бъдат използвани и за основа на други сенки.
Essence Stay All Day (For Fairies, The Magic Must Go On)
       Аз си взех два цвята - един по-светъл и един по-тъмен, всеки от които е с прекрасни блестящи частици. The Magic Must Go On е името на по-тъмните сенки. Основният им цвят е лилав, но се долавят множество блестящи частици в лилаво, розово и такива, които придават на сенките червен подтон. Нанесени на целия клепач ми идват твърде натрапващи се, но като очна линия или като акцент на долния клепач са невероятни. For Fairies ми напомнят доста за набелязаните сенки на Maybelline. Цветът им е на границата между розово и прасковено. Имат множество прекрасни златисти отблясъци. Въпреки това, определено си заслужиха място в ежедневния ми грим. Нанасям ги самостоятелно на подвижната част от клепача. Друга комбинация, в която много ми харесва как стоят, е поставени във вътрешния ъгъл на окото, съчетани с други по-тъмни сенки. Този цвят озарява погледа много нежно.
       Кои са вашите любими кремообразни сенки? Ползвали ли сте тези на Essence? Доволни ли сте от тях?

До скоро!
Криси

6 коментара :

  1. И на мен също доста ми допадат...особено с намалението :)

    ОтговорИзтриване
  2. Личното ми мнение е че тези на Мейбълин са по-добри и се разнасят много по-лесно от тези на Есенс и в пъти по-равномерно. В контейнерчетата цветовете изглеждат великолепно, но след по-дълго ползване съм леко разочарована. НО за цената си (особено пък с намаление) мисля че си заслужават, просто са малко по-капризни. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С по-светлите се справям с лекота, бързо се "разбрахме". С лилавите ми отнема малко повече време, но съм доволна. Някой ден може да пробвам и тези на Maybelline.

      Изтриване
  3. For Fairies и не мен ми станаха любими :)Само дето нанасянето им ме докарва до лудост...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нанасянето им е по-лесно с основа, поне за мен. :) Можеш да опиташ и ти :)

      Изтриване

Благодаря за споделеното мнение! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...